The Network People Support Forums

Other TNPI Software => NicTool => Topic started by: torusturtle on February 07, 2008, 01:02:44 AM

Title: Can't creat Subgroup without Nameserver
Post by: torusturtle on February 07, 2008, 01:02:44 AM
Hi

It is not possible to create a subgroup in the root account without selecting a nameserver.
I always get the message: "usable_nameservers"

I have to create a nameserver in the root account, select that one when creating the subgroup and then move the nameserver to the subgroup.

Any ideas how to create new subgroups without selected nameservers?

Thanks!
Title: Re: Can't creat Subgroup without Nameserver
Post by: jfdesir on February 08, 2008, 03:09:42 PM
Hi,

You can create your subgroups by mysql command line

Nictool  (ID=1)
---------DOMAIN (ID =3)
---------------------toto.com

consider you have a group with nt_group_id ->3

mysql -u nictooluser -pPassword -h host

mysql> INSERT INTO nt_group (parent_group_id,name) VALUES('3','your_sub_group');


Consider your subgroub whit the ID 5  and the root group is nictool with an ID off 1

mysql> INSERT INTO nt_group_subgroups (nt_group_id,nt_subgroup_id,rank) VALUES('3','5','1000');
mysql> INSERT INTO nt_group_subgroups (nt_group_id,nt_subgroup_id,rank) VALUES('1','5','999');

mysql> INSERT INTO nt_perm (nt_group_id,group_write,group_create) VALUES('5','0','0');

Now you have your subgroup without nameserver.

regards,